Cornuleţe de post cu gem de prune şi nuci

Cornuleţe de post cu gem de prune şi nuci
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Fiind vorba despre o reţetă de post, se recomandă uleiul de cocos. Acesta are o aromă plăcută și conferă aluaturilor o frăgezime deosebită. Uleiul de nucă de cocos se găsește în supermarketuri. Gemul de prune din umplutură poate fi înlocuit cu magiun sau cu orice altă dulceaţă la alegere, cu condiţia ca aceasta să fie bine legată (să nu curgă). Magiunul este alegerea perfectă pentru aceste cornuleţe.

INGREDIENTE: 250 g făină, 70 g zahăr, 60 ml ulei, 60–80 ml apă minerală, 3 g praf de copt, 1 păstaie de vanilie (doar seminţele), 1 vârf cuţit sare, 150 g gem de prune, 75 g miez de nucă.

PREPARARE: Punem într-un vas uleiul, apa minerală rece, zahărul și seminţele păstăii de vanilie. Dacă nu avem păstaie de vanilie, putem adăuga 1 linguriţă de esenţă de vanilie. Mixăm 2-3 minute sau până când zahărul s-a dizolvat. Amestecăm făina cu praful de copt și sarea și o cernem direct peste amestecul lichid. Frământăm până când aluatul capătă o consistenţă elastică. Înfășurăm aluatul în folie de plastic și îl punem în frigider pentru 30 de minute. Între timp preparăm umplutura pentru cornuleţe de post. Punem gemul într-un vas și adăugăm miezul de nucă tocat potrivit (nuca nu trebuie sa fie tocată prea mărunt). Amestecăm până la omogenizare. Întindem aluatul într-o foaie de circa 5-6 milimetri grosime, apoi o tăiem în triunghiuri de circa 6-7 cm lungime și 3 cm lăţime (la bază). Punem câte o linguriţă mică de umplutură pe unul dintre capetele fâșiei de aluat și apoi rulăm. Așezăm cornuleţele în tava de cuptor, tapetată cu hârtie de copt (distanţa dintre cornuleţe să fie de circa 3-4 cm). Le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru circa 15 minute sau până când suprafaţa s-a rumenit ușor. Le scoatem din tavă și le așezăm pe un grătar. După ce s-au răcit puţin, le pudrăm cu zahăr pudră vanilat și le gustăm cu poftă.

Citit 3751 ori Ultima modificare Duminică, 05 Martie 2023 09:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.